Cisco Online adatvédelmi nyilatkozat

Megbízhatósági és átláthatósági központ

A Cisco elkötelezett az ügyfelei, a termékei és az üzleti tevékenységei, valamint a rá bízott adatok erős védelmének fenntartása iránt. Hiszünk a bizalom kiépítésében és fenntartásában, a kockázatkezelésben, valamint az etikus és felelősségteljes működésben. 

A Cisco Systems, Inc. és leányvállalatai (együttesen a „Cisco”) elkötelezettek az adatai védelme és az iránt, hogy a webhelyeink, valamint a termékeink és szolgáltatásaink („megoldások”) használatakor Önnek pozitív élményben legyen része.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat azokra a Cisco-webhelyekre és -megoldásokra vonatkozik, amelyek hivatkozás vagy említés révén erre a nyilatkozatra utalnak. A jelen Adatvédelmi nyilatkozat a személyes adatok általunk végzett kezelésének módját, valamint az Ön számára az adatgyűjtés, -felhasználás és -elérés szempontjából rendelkezésre álló lehetőségeket, továbbá a személyes adatok frissítésének és helyesbítésének módját ismerteti. A Cisco-ajánlatokkal összefüggő személyes adatok kezelésére vonatkozó gyakorlatunkról további információval szolgálhatunk az adatvédelmi adatlapokban és térképeken, az ajánlatok leírásában, valamint az adatgyűjtés előtt vagy az adatgyűjtéskor biztosított jogi nyilatkozatokban. Egyes Cisco-webhelyek és -megoldások saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkezhetnek, amelyek leírják, hogy az adott webhely vagy megoldás esetében hogyan kezeljük a személyes adatokat. Abban az esetben, ha valamely webhelyre vagy Megoldásra vonatkozó adatvédelmi nyilatkozat eltér ettől az adatvédelmi nyilatkozattól, akkor az adott webhelyre vagy Megoldásra vonatkozó nyilatkozatnak kell érvényt adni. Ha a jelen adatvédelmi nyilatkozat fordításai, illetve nem angol nyelvű változatai eltérést mutatnak, akkor az amerikai angol nyelven íródott változatot kell érvényre juttatni.

Mi minősül személyes adatnak?

„Személyes adat” minden, az egyén azonosítására alkalmas adat, többek között a név, a cím, az e-mail-cím, a telefonszám, a bejelentkezési adatok (fiókszám, jelszó), a közösségimédia-fiók adatai vagy a bankkártyaadatok.

Az, hogy a személyes adatok mely típusait dolgozzuk fel, függ az üzleti környezettől és az adatgyűjtés céljaitól. Ezek lehetnek:

 • Kapcsolattartásra, feliratkozásra, regisztrációra, online-azonosítókra, közösségi médiára és fórumokra vagy kommunikációs felületekre vonatkozó adatok;
 • Kommunikációs anyagok (vagyis hang, videó és szöveg) tartalma;
 • Online viselkedésre és termékhasználatra vonatkozó információk;
 • Pénzügyi adatok (például bankszámla- vagy bankkártyaadatok);
 • Az adott személy vállalkozásával, illetve más érdeklődési köreivel és véleményeivel kapcsolatos adatok (pl. hol tárolják az adatokat az ügyfélkapcsolatok kezelésére szolgáló adatbázisban); és
 • a termékeink és szolgáltatásaink felhasználóival kapcsolatos információk, így például rendszer-információk, pl. eszközazonosítók és telemetria (pl. IP- vagy MAC-cím), amennyiben ezeket az adatokat az adott személy eszközéhez kapcsolták.

Ha más adatokat is kapcsolunk a személyes adataihoz, akkor ezeket a kapcsolt adatokat is személyes adatokként kezeljük.

A személyes adatok gyűjtése és felhasználása

A webhelyünk és megoldásaink használata, valamint az ezzel kapcsolatos interakció során adatokat gyűjthetünk, a személyes adatokat is ideértve. Megbízható harmadik felektől származó személyes adatokat is beszerzünk, és megbízunk harmadik feleket, hogy személyes adatokat gyűjtsenek a nevünkben.

A személyes adatait a vállalatunk működtetésére és biztonságának biztosítására, a webhelyeink és megoldásaink eljuttatására, javítására és személyre szabására, értesítések, marketingcélú és egyéb üzenetek küldésére, valamint a vonatkozó jogszabályok által megengedett más, jogszerű célokra használhatjuk.

Többféle üzleti okból gyűjtünk személyes adatokat, mint például:

 • Rendelések feldolgozása (számlázás és fizetés)
 • Ügyfélkapcsolat-kezelés és -adminisztráció
 • Felhasználói fiókok létrehozása és kezelése
 • Webhelyek és Megoldások biztosítása, valamint egyes szolgáltatáselemek használatának lehetővé tétele
 • Elemzés, személyre szabás, a pontosság javítása, valamint a felhasználói élmény, kommunikáció és interakciók fejlesztése
 • Önnek szóló üzenetek küldése közvetlenül a Cisco vállalattól vagy a partnereinktől, többek között marketing céljából vagy az ügyfél-elégedettség növelése érdekében.
 • A kommunikációs beállítások kezelése. A kommunikációs beállításait bármikor módosíthatja. A lehetőségeit az alábbiakban tekintheti meg, és kiválaszthatja a kommunikációs beállításait.
 • A szerződés teljesítése, a megoldás biztosítása és ügyfélszolgálat
 • Állásra való jelentkezés kezelése
 • Online oktatás, vizsgázás és tanúsítás lebonyolítása
 • Konferenciák, webináriumok és más események elősegítése; és
 • A Cisco, felhasználóink, megoldásaink és mások védelme.

Ha Ön valamely harmadik fél személyes adatait (például a nevét, az e-mail-címét vagy a telefonszámát) megadja a Cisco számára, akkor kijelenti, hogy rendelkezik a harmadik fél ehhez szükséges engedélyével. Erre példa többek között referencia- vagy marketinganyag továbbítása egy barátnak vagy ajánlások küldése valamely állás betöltésére. A harmadik felek az eredeti üzenetben megadott hivatkozást követve vagy adatvédelmi kérelmet benyújtva leiratkozhatnak bármely későbbi megkeresésről.

Bizonyos esetekben a Cisco és az általunk bevont harmadik felelek automatikusan adatokat gyűjthetnek cookie-k, webnaplók, webjelzők és más hasonló alkalmazások útján. További információért olvassa el az alábbi, Cookie-k és hasonló webtechnológiák használatacímű szakaszt.

Az Ön adatvédelemhez fűződő jogai

A személyes adatai pontosságának és naprakészségének megőrzéséhez szükségünk van a segítségére. Lehetőségeket kínálunk a személyes adatainak elérésére, helyesbítésére, letiltására és törlésére:

 • Online megtekintheti és szerkesztheti a Cisco.com webhelyen elérhető személyes adatait és beállításait a Cisco Profile Management eszközzel.
 • Ha a Cisco adatkezelőként jár el, közvetlenül gyakorolhatja vele szemben adathozzáférési jogát, és kérhet helyesbítést, letiltást vagy inaktiválást a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően, amint az a meghatározott megoldás dokumentációjában szerepel, illetve kérelmének az adatvédelmi kérelmező űrlapon keresztül beküldésével.
 • Ha a Cisco adatfeldolgozóként jár el, és gyakorolni kívánja adathozzáférési jogát, illetve helyesbítéseket vagy inaktiválást kér, akkor a Cisco a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően az adatkezelőhöz irányítja Önt.
 • Ha a személyes adatai elérésével, helyesbítésével, letiltásával vagy törlésével kapcsolatban további segítségre van szüksége, közvetlenül vegye fel velünk a kapcsolatot. Kérelmére 30 napon belül válaszolunk. Amennyiben nem tudjuk teljesíteni kérelmét, vagy több időre van szükségünk, úgy magyarázattal fogunk szolgálni.

A lehetőségei és a kommunikációs beállításai kiválasztása

Lehetőséget kínálunk Önnek arra, hogy különböző, a tevékenységünkkel, programjainkkal, webhelyünkkel és megoldásainkkal kapcsolatos információkról értesüljön. A kommunikációs beállításait a következő módszerekkel bármikor kezelheti:

 • Az általunk küldött összes promóciós e-mail tartalmaz utasításokat, melyeket követve leiratkozhat az adott levelezési listáról.
 • Ennek az űrlapnak a kitöltésével és elküldésével, illetve az alábbi címen postai úton történő kapcsolatfelvétellel: Cisco Systems, Inc., Privacy Office, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA., Kérjük, tüntesse fel a nevét, e-mail-címét, a kapott kommunikációt, a kézbesítés módját (pl. posta, e-mail, telefonhívás, szöveges üzenet), továbbá egyéb információkat arról az anyagról, amelyet a jövőben nem szeretne kapni.
 • Rövidüzenet-szolgáltatások („SMS-szolgáltatások”) esetén válaszoljon a kapott SMS-re a „STOP” (leállítás), az „END” (befejezés) vagy a „QUIT” (lemondás) szóval.

Ezek a választási lehetőségek nem vonatkoznak azokra a szolgáltatási értesítésekre vagy más kötelező üzenetekre, amelyek bizonyos programok, webhelyek és megoldások részeinek számítanak, és amelyeket rendszeresen megkap, amíg le nem mondja vagy abba nem hagyja a használatát a vonatkozó szerződéses feltételeknek megfelelően. Az Ön engedélyével a személyes adatait a Cisco üzleti partnereivel vagy szállítóival is megoszthatjuk, hogy az érdeklődésére számot tartó webhelyekre, programokra, termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó információkat küldhessenek Önnek. Ha le szeretné mondani, hogy a Cisco harmadik felekkel a saját marketingjük céljából megossza adatait, nyújtson be egy adatvédelmi kérelmet.

A webhelyeink, illetve megoldásaink használatával vagy a személyes adatainak megadásával elfogadja, hogy biztonsági, adatvédelmi és adminisztrációs kérdésekben formában kommunikálhatunk Önnel a használatot illetően. A biztonsági rendszerrel kapcsolatos probléma esetén például megkísérelhetjük az értesítés webhelyeinken való megjelenítésével, e-mail küldésével vagy más módon történő kapcsolatfelvétellel értesíteni Önt.

A személyes adatainak megosztása

A személyes adatait megoszthatjuk harmadik felekkel a vállalatunk működtetése, a webhelyeink és megoldásaink biztosítása, elemzése, javítása, biztonságossá tétele és személyre szabása, a vállalatunkkal kapcsolatos marketingcélú és egyéb üzenetek küldése, valamint a vonatkozó jogszabályok által megengedett más, jogszerű célból, illetve az Ön engedélyével.

A személyes adatokat a következő módokon oszthatjuk meg:

 • A Cisco vállalaton, illetve bármely leányvállalatunkon belül a világon adatfeldolgozás céljából – így például marketing, üzleti tevékenységek, szabálykövetés, biztonság, a webhely vagy megoldás működtetése, illetve tárolás érdekében.
 • Üzleti partnerekkel, szolgáltatókkal, jogosult harmadik fél ügynökeivel vagy megbízottaival a kért webhely, megoldás, szolgáltatás vagy tranzakció nyújtásához. Például a következő célokból: megrendelések és hitelkártya-tranzakciók feldolgozása, webhelyek üzemeltetése, szemináriumi regisztráció biztosítása, értékesítéshez köthető vagy értékesítés utáni támogatás elősegítése, valamint ügyféltámogatás nyújtása.
 • A Cisco üzleti partnereivel vagy beszállítóival, hogy megoszthassák Önnel a termékeikre és szolgáltatásaikra vonatkozó információkat. Ha le szeretné mondani, hogy a Cisco harmadik felekkel a saját marketingjük céljából megossza adatait, nyújtson be egy adatvédelmi kérelmet.
 • Összeolvadással, a vállalati eszközök eladásával, összevonással vagy szerkezetátalakítással, finanszírozással, vagy a vállalatunknak egy másik vállalat általi részbeni vagy teljes egészében történő felvásárlásával, vagy az ezekre vonatkozó tárgyalásokkal kapcsolatban.
 • Valamely illetékes hatóság vagy harmadik fél általi információkérésre válaszul, ha úgy véljük, hogy az adatok átadása valamely vonatkozó jogszabálynak, szabálynak vagy jogi eljárásnak megfelelően, vagy az abban előírtak szerint történik.
 • Rendfenntartó szervekkel, kormányzati hatóságokkal vagy más harmadik féllel, amennyiben az a jogi eljárásoknak vagy a nemzetbiztonsági követelményeknek való megfelelés szempontjából szükséges; ha az a Cisco és az üzleti partnereink, az Ön vagy mások jogainak, tulajdonának vagy biztonságának megóvása érdekében szükséges; vagy amint azt a vonatkozó jogszabály egyébként megkívánja.
 • Összesített, anonimizált és/vagy személyazonosításra nem alkalmas formában, amely vélhetően nem használható az Ön azonosítására.
 • Amennyiben erről egyéb formában értesítettük, és Ön hozzájárul az adatok megosztásához.

A személyes adatainak biztonsága

Észszerű és megfelelő lépéseket teszünk a ránk bízott személyes adatok védelme és ezen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelő, biztonságos kezelése érdekében. A Cisco fizikai, technikai és szervezeti védelmet valósít meg, amelyet a személyes adatainak véletlenszerű vagy törvénytelen megsemmisítése, elvesztése vagy módosítása, illetve jogosulatlan közzététel vagy azokhoz való illetéktelen hozzáférés elleni védelem céljából terveztünk. Szerződésben is előírjuk, hogy beszállítóink védjék ezeket az adatokat a véletlen vagy jogellenes megsemmisítéssel, elvesztéssel, módosítással, jogosulatlan nyilvánosságra hozatallal vagy hozzáféréssel szemben.

A személyes adatok megőrzése és megsemmisítése

A személyes adatait szükség szerint azoknak a céloknak a teljesítése érdekében őrizzük meg, amelyek miatt azokat gyűjtöttük. A személyes adatait szükség szerint az üzleti követelményeinknek való megfelelés, a jogszabályból eredő kötelezettségeink teljesítése, a vitás kérdések megoldása, az eszközeink védelme, valamint a jogaink és szerződéseink betartatása céljából őrizzük meg és használjuk fel.

Nem őrzünk meg személyes adatokat azonosítható formában, ha a személyes adatok gyűjtésének célja teljesült, és nincs olyan jogi vagy üzleti indok, amely a személyazonosításra alkalmas adatok megőrzését szükségessé tenné. Ezt követően az adatokat megsemmisítjük, töröljük, anonimizáljuk és/vagy eltávolítjuk rendszereinkből.

Cookie-k és hasonló webtechnológiák használata

Számos webhelyhez és webalapú megoldáshoz hasonlóan a Cisco automatikus adatgyűjtő eszközöket használ, például cookie-kat, beágyazott webes hivatkozásokat és webjelzőket. Ezek az eszközök bizonyos előre meghatározott adatokat gyűjtenek, amelyeket az Ön böngészője küld nekünk (például az Internet Protocol (IP) címet, MAC-címet, a kattintási adatfolyam viselkedését és a telemetriát).

Ezek az eszközök elősegítik a webhelyünk és a megoldásaink egyszerűbb, hatékonyabb és személyre szabottabb látogatását. Az adatokat arra is felhasználjuk, hogy javítsuk weboldalunkat és megoldásainkat, és jobb szolgáltatást és több értéket nyújtsunk, hogy jobban megértsük a megoldásaink iránti esetleges érdeklődését, és hogy relevánsabb hirdetéseket és egyéb tartalmakat kínáljunk Önnek.

Abból a célból alakítunk ki partnerséget harmadik felekkel, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg a webhelyünkön, és hogy kezeljük hirdetéseink más webhelyeken történő megjelenítését. Harmadik fél partnereink cookie-kat vagy ehhez hasonló technológiákat használhatnak a böngészési tevékenységén és érdeklődési körén alapuló hirdetések megjelenítése érdekében. Lemondhatja az ilyen hirdetéseket, azonban az általános, nem személyre szabott hirdetések továbbra is megjelennek.

Bővebb tájékoztatásért, illetve az érdeklődési körökön alapuló hirdetések kikapcsolásához lásd: Hogyan használja a Cisco az automatikus adatgyűjtő eszközöket.

A cookie-kra vonatkozó beállításainak módosításához látogasson el a Cisco cookie-kra vonatkozó beleegyezések kezelőjére.

Hivatkozott webhelyek

Egyéb harmadik felek webhelyeire és szolgáltatásaira mutató hivatkozásokat biztosíthatunk, amely webhelyekre a Ciscónak nincs befolyása, és amelyekre a harmadik feleket érintő adatvédelmi szabályzat és a jelen Adatvédelmi nyilatkozat nem vonatkozik. Azt javasoljuk, hogy olvassa el a meglátogatott webhelyeken és a mobilalkalmazásokban közzétett adatvédelmi nyilatkozatokat.

Fórumok és csevegőszobák

Ha Cisco-webhelyen vitafórumokon, helyi közösségekben vagy csevegőszobákban vesz részt, tudatában kell lennie annak, hogy az itt megadott információ (vagyis a nyilvános profilja és hozzászólásai) mások számára széles körűen elérhetővé válik, és felhasználható az Önnel történő kapcsolatfelvételre, kéretlen üzenetek küldésére és olyan célokra, amelyekre sem a Cisco vállalatnak, sem Önnek nincs befolyása. Azt is vegye figyelembe, hogy az egyes fórumok és csevegőszobák további szabályokkal és feltételekkel rendelkezhetnek. A Cisco nem felelős a személyes információkért, sem bármilyen más információért, amelyeket ezeken a fórumokon megad. Ha szeretné kérni személyes adatainak a blogunkból vagy közösségi fórumunkból történő eltávolítását, akkor nyújtson be egy adatvédelmi kérelmet. Bizonyos esetekben nem áll módunkban eltávolítani az összes személyes adatát és hozzászólását. Ezekben az esetekben választ és magyarázatot adunk.

Gyermekek adatainak védelme

A Cisco azt javasolja a szülőknek és a gyámoknak, hogy vállaljanak aktív szerepet gyermekeik online tevékenységeiben. A Cisco tudatosan nem gyűjt személyes adatokat a gyermekektől a szülők vagy a gyám megfelelő beleegyezése nélkül. Ha úgy véli, hogy megfelelő beleegyezés nélkül gyűjtöttünk személyes adatokat az Ön országában valakitől, akinél a kora miatt beleegyezésre lett volna szükség, akkor ezt tudassa velünk a Kérdések, megjegyzések, valamint a Hogyan léphet kapcsolatba velünk szakaszban ismertetett módokon, és megfelelő lépéseket fogunk tenni a probléma gyors kivizsgálása és megoldása érdekében.

A személyes adatok nemzetközi továbbítása, kezelése és tárolása

Mivel a Cisco egy globális vállalat, továbbíthatjuk személyes adatait az Amerikai Egyesült Államokban található Cisco vállalatnak, világszerte a Cisco bármely leányvállalatának, valamint a fent leírtakban foglalt harmadik feleknek és üzleti partnereknek, amelyek a világ különféle országaiban találhatók. Hasonlóképpen, a személyes adatokhoz olyan országokból is hozzá lehet férni, ahol a Cisco vagy leányvállalatai tevékenységet folytatnak. 

A webhelyeink és megoldásaink használatával, valamint bármilyen személyes adat megadásával – ahol ezt a vonatkozó jogszabályok megengedik – tudomásul veszi és elfogadja ezen adatoknak a nem a lakhelye szerinti országokba történő továbbítását, valamint az azon országokban történő kezelését és tárolását, melyekben eltérő adatvédelmi előírások lehetnek érvényben.

A Cisco többféle módon is védi és biztosítja a személyes adatok globális továbbítását:

 • APEC adatvédelmi tanúsítvány

  A Cisco jelen Adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett globális adatvédelmi programja megfelel az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) határokon átnyúló adatvédelmi szabályrendszerének (CBPRs) és az adatfeldolgozók adatvédelmi elismerésének (PRP). Az APEC CBPR rendszer és a PRP keretrendszert biztosít a szervezetek számára a részt vevő APEC-gazdaságok között továbbított személyes adatok védelme érdekében. Az APEC adatvédelmi keretrendszeréről, a CBPRs-ről és a PRP-ről a CBPRs webhelyén olvashat további információkat. A tanúsítványunk a globális működési területünkön vonatkozik azokra az üzleti folyamatokra, amelyek személyes adatokat kezelnek, és továbbítanak a Cisco és társvállalatai között az egész világon. Tanúsítványaink megtekintéséhez lásd: APEC CBPR rendszerkönyvtár és APEC PRP könyvtár.

  Ha további információt szeretne kapni a részvételünk mértékéről, vagy adatvédelmi kérelmet szeretne benyújtani a BBB Nemzeti Programokon, az elszámoltathatósági megbízottunkon keresztül, kérjük, kattintson az alábbi hivatalos pecsétre:


  Cisco Systems Inc. confirmation seal
   
  Cisco Systems Inc. confirmation seal
 • Kötelező erejű európai uniós vállalati szabályzat – Adatkezelő

  A holland, a lengyel, a spanyol és más érintett európai adatvédelmi szabályozószervek jóváhagyták a Cisco globális adatvédelmi programját és szabályzatát, mivel kiegészítő biztosítékot nyújt az egyének magánéletének, alapvető jogainak és szabadságainak védelmére az európai jog által védett személyes adatok nemzetközi továbbítására vonatkozóan. A Cisco kötelező erejű vállalati szabályzata – Adatkezelő (BCR-C) – biztosítja, hogy a Cisco megfelelő szintű védelmi intézkedésekkel továbbítsa világszerte az európai uniós személyes adatokat.

  A BCR-C egy példánya megtalálható a Globális adatvédelmi szabályzatunkban. A BCRs-ről további információk az Európai Bizottság honlapján találhatók.

 • Az EU-, Egyesült Királyság- és a Svájc–USA adatvédelmi pajzsok

  A Cisco Systems Inc. és az amerikai egyesült államokbeli leányvállalatai: az Acano LLC, az AppDynamics LLC, a Broadsoft, Inc., a Cisco OpenDNS LLC, a Cisco Systems Capital Corporation, a Cisco WebEx LLC, a CliQr Technologies LLC, a CloudLock LLC, a Duo Security LLC, a Jasper International Services LLC, a Jasper Technologies LLC, a Kenna Security, Inc., a Meraki LLC, a Rizio, Inc. (dba Voicea), a Scientific-Atlanta LLC, és a ThousandEyes LLC (együttes nevükön: Cisco-US) megfelelnek az EU–USA és a Svájc–USA adatvédelmi pajzs keretrendszerének és alapelveinek, amelyeket az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának leírása alapján (az Európai Unióból, az Egyesült Királyságból és Svájcból az Egyesült Államokba az adatvédelmi pajzs alapján érkező személyes adatok gyűjtésére, használatára, visszatartására vonatkozóan) tanúsították.

  A Cisco-US tanúsította, hogy az ilyen adatok tekintetében betartja az adatvédelmi pajzs alapelveit. Ha ellentmondás van a jelen Adatvédelmi nyilatkozat és az adatvédelmi pajzs alapelvei szerinti érintetti jogok között, akkor az adatvédelmi pajzs alapelvei az irányadók. Az adatvédelmi pajzs programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, valamint a tanúsítványainkat bemutató oldal megtekintéséhez látogasson el az adatvédelmi pajzs webhelyére (https://www.privacyshield.gov/).

  Az adatvédelmi pajzsot ugyan adatátviteli mechanizmusként érvénytelenítették, a Cisco-US elkötelezett az Európai Unió (EU) tagállamaiból, az Egyesült Királyságból és Svájcból (lásd fentebb a Személyes adatok gyűjtése című szakaszt, melyben példákat találhat arra, hogy milyen személyes adatokat dolgoz fel a Cisco akkor, amikor a webhelyeinket és megoldásainkat használja, illetve kapcsolatba lép velünk) érkező minden személyes adatnak a keretrendszer alapelvei szerinti védelme mellett, továbbá amellett, hogy az EU-ban élő személyektől gyűjtött személyes adatokat személyes jogaik részeként számukra elérhetővé tegye abban az esetben, amikor a Cisco a személyes adat kezelője. (Lásd: „Az Ön adatvédelemhez fűződő jogai” című részt.)

  A Cisco-US a felelős a fogadott személyes adatok feldolgozásáért, és az ezt követő, a nevében eljáró megbízottnak történő átviteléért. A Cisco-US az EU-ból, az Egyesült Királyságból és Svájcból küldött személyes adatok minden továbbítása esetén (ilyen továbbítások példáiért lásd fentebb: A személyes adatai megosztása) megfelel az adatvédelmi pajzs alapelveinek, ideértve a továbbítással kapcsolatos felelősségi rendelkezéseket is. Bizonyos körülmények között a hatóságok törvényes kérelmére a Cisco-USA köteles lehet felfedni a személyes adatokat, például a nemzetbiztonsági és bűnüldözési követelmények teljesítéséhez.

  A Cisco-US-re kiterjednek a Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának szabályozói végrehajtó hatáskörei.

  Az adatvédelmi pajzs keretrendszereire vonatkozó további tudnivalókért látogasson el az USA Kereskedelmi Minisztériumának adatvédelmi pajzsról szóló webhelyére.

Automatizált döntéshozatal

A személyes adatok feldolgozását automatizált és manuális módszerekkel végezzük. Automatizált módszereink gyakran segítik manuális módszereinket. Amikor a döntéshozatalt automatizált módszerek segítik elő, akkor manuálisan felülvizsgálhatjuk az automatizált módszerekkel létrejött következtetéseket a következtetések alapjául szolgáló mögöttes adatok ellenőrzésével. Ezt a manuális felülvizsgálatot a Cisco alkalmazottjai vagy a Cisco által megbízott harmadik fél üzleti partnerei végezhetik el.

Abban az esetben, ha a döntéseket csak az automatizált feldolgozási módszerekkel hozzuk meg, és ez joghatással bír vagy jelentős hatással bír a személyre, akkor az érintett személynek lehetőséget biztosítunk arra, hogy megkérdőjelezze a döntést vagy manuális felülvizsgálatot kérjen.

Panaszrendezés

Az adatvédelmi pajzs alapelveivel összhangban a Cisco-US elkötelezett amellett, hogy az adatvédelemmel, valamint az Egyesült Államokba továbbított személyes adatainak gyűjtésével vagy felhasználásával kapcsolatos panaszokat rendezze. Azok az uniós, egyesült királyságbeli és svájci személyek, akik az adatvédelmi pajzs szerinti megkereséssel vagy panasszal rendelkeznek, először az adatvédelmi kérelmező űrlapon keresztül fordulhatnak a Cisco-US-hez.

A Cisco-US elkötelezett továbbá amellett, hogy az adatvédelmi pajzs szerinti rendezetlen panaszok esetén egy független vitarendezési mechanizmust alkalmazzon (BBB EU-s adatvédelmi pajzs). Ha a panaszra nem kap időben választ vagy a panaszra nem kapott kielégítő választ, akkor kérjük, látogasson el a https://bbbprograms.org/privacy-shield-complaints/ webhelyre (http://bbbprograms.org/privacy-shield-complaints), ahol bővebb tájékoztatást kaphat és panaszt nyújthat be. Ezt a szolgáltatást ingyenesen biztosítjuk.

Ha az adatvédelmi pajzs szerinti panasza nem rendezhető a fenti csatornákon, akkor bizonyos esetekben kötelező érvényű választottbíráskodást vehet igénybe az egyéb jogorvoslati mechanizmusokon keresztül nem rendezett igények vonatkozásában. Lásd: Adatvédelmi pajzs 1. melléklete az Adatvédelmi pajzs weboldalán.

Lehetősége van továbbá az Ön joghatósági területén illetékes adatvédelmi felügyeleti hatósághoz fordulni. (Megjegyzés: a Cisco székhelye az EU-ban Hollandiában található) Ezért az EU-s vezető hatóságunk a holland Autoritiet Persoonsgegevens).

A Cisco Adatvédelmi nyilatkozatának frissítései

Ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot időről időre frissíthetjük. Ha módosítjuk az Adatvédelmi nyilatkozatot, az átdolgozott verziót itt tesszük közzé, és frissítjük az átdolgozás dátumát. Amennyiben az Adatvédelmi nyilatkozatban lényeges változások következnek be, akkor más módon is értesíthetjük, például értesítés közzétételével a webhelyeinken vagy Önnek szóló értesítés küldésével. Ha az ilyen átdolgozások hatályossá válása után továbbra is használja a webhelyünket, azzal elfogadja a módosításokat és azok kötelező érvényét.

A Cisco adatvédelmi nyilatkozatot módosították, és 2022. június 1-én lépett hatályba.

Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozat korábbi változatáért.

Kérdések, megjegyzések és kapcsolatfelvétel

Véleménye fontos számunkra. Ha a jelen Adatvédelmi nyilatkozatra vonatkozó kérdése vagy megjegyzése van, nyújtson be egy adatvédelemi kérelmet.


Adatvédelmi főtisztviselő,
Cisco Systems, Inc.
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA

Adatvédelmi tisztviselő – Amerika
Cisco Systems, Inc.
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA

Adatvédelmi tisztviselő – Európa, Közel-kelet, Afrika és Oroszország (EMEAR)
Cisco Systems International BV
Haarlerbergweg 13-19,
1101 CH Amsterdam-Zuidoost, Netherlands

Asia, Pacific, Japan and China (APJC) Privacy Officer
Cisco Systems (USA) Pte Ltd
80 Pasir Panjang Road
Bldg 80, Lvl 25, Mapletree Biz City
Singapore, Singapore 117372, Szingapúr

Privacy Statement

ÖsszefoglalásA további Cisco ajánlatokkal kapcsolatos információkért tekintse meg az Adatvédelmi adatlapokat a Cisco Trust Centerben

Kapcsolatfelvétel

Adatvédelmi kérelem

Levélben: Cisco Systems, Inc.
Legal Department
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA